Workshops traumahealing

In Centrum Open Mind kan je terecht voor workshops Traumahealing. Alle workshops, privé sessies en opleidingen die doorgaan in Open Mind zijn conform met het traumhealing gedachtengoed. In alle opleidingen en workshops vind je ervaringsgerichte traumatherapie oefeningen.

Er zijn verschillende mogelijkheden van workshops waarin traumahealing de klemtoon heeft:

Trauma en opstellingen:

Een paar keer per jaar gaat in Open Mind een unieke combinatie van opstellingen en traumawerk door.

Tijdens een opstelling komen vaak problemen naar voor die een traumatische oorsprong hebben. Via kleine rituelen of zinnetjes wordt ontspanning gebracht. De échte healing gebeurt vaak pas nadien of soms ook niet. Anders dan tijdens een gewone dag opstellingen wordt hier met de persoon zelf gewerkt ipv met de representant. Traumawerk heeft immers zijn direct effect op het lichaam. We hebben allen honderden van dergelijke kleinere trauma’s. Sommige kunnen behoorlijk vervelend zijn en deze kan je aanpakken tijdens deze dag. Er wordt zowel individueel als met gans de groep gewerkt voor traumahealing.

In deze dag trauma-opstellingen wordt een unieke combinatie gebruikt van opstellingen en trauma-werk. Via de opstelling wordt een bepaalde setting opgesteld en nadien wordt met bewegingen, houdingen, aanrakingen, geluiden en andere lichamelijke prikkels gewerkt om het trauma, dat als spanning in het lichaam opgeslagen zit, te ontladen en in beweging te brengen. Soms worden die klanken en aanrakingen vervangen door de klank van de saxofoon. Professionele muzikant Tom begeleidt dan samen met Serge de trauma sessies.

Voor data zie agenda. Info of inschrijven. Info en inschrijven trauma en sax opstellingen.

Trauma essentials:

4 keer per jaar gaat een reeks trauma essentials door. Deze kan gevolgd worden voor persoonlijk traumawerk of als voorbereiding voor de opleiding tot traumatherapeut. Voor sommige mensen is het nodig om deze reeks meer te volgen om het effect van inzicht in traumawerk naar blijvende veranderingen in het lichaam te krijgen. Traumahealing heeft alles te maken met veiligheid. Voor sommigen kan het een tijdje duren vooraleer het voldoende veilig voelt voor het lichaam om zich open te stellen voor verandering. Je kan deze reeks verscheidene malen volgen, vanaf de tweede keer betaal je slechts de helft.

In het essentials blok worden de principes van trauma uitgelegd. Je krijgt inzicht in de globale benadering en healing van trauma:

  • kennis over het omgaan met trauma
  • een deel theoretische kennis, hoe het lichaam met trauma omgaat
  • iedereen krijgt één of meerdere persoonlijke traumabehandelingen, trauma healing
  • in contact komen met je lichaam en je daarin “veilig” voelen
  • rustig tijd voor tal van oefenmomenten
  • praktijkgericht advies om te leren omgaan met trauma
  • een zeer ruime visie rond trauma, gaande van gekende fysieke trauma’s, tot trauma’s diep verscholen in de ziel en het familiesysteem
  • werk je reeds met mensen op welke manier dan ook, dan mag je zeker een link verwachten hoe je trauma healing kan integreren in jouw werk.

Voor data zie agenda. Info of inschrijven.

Getuigenissen

Traumahealing is een bijzondere techniek. Je hoofd weet niet wat er gebeurt, je lichaam neemt over op zoek naar rust.

Katrien B.

De theorie van traumawerk helpt mij dagelijks in omgang met mensen. Ik heb eindelijk door wat aan de hand is in bepaalde situaties.

Els VK

Ik versta er niets van, maar het werkt. Meer is niet nodig.

Chantal K.

Ik dacht dat ik therapie-resistent was. Traumawerk gaat onwaarschijnlijk snel tot de essentie en dit op een veilige en eenvoudige manier.

Sofie VL

Ik had geen idee hoe een bedrijf een trauma kon hebben, nu is het mij echt wel duidelijk.

Stefaan DK

Nu is het duidelijk hoe we met de beste bedoelingen elkaar telkens in trauma duwden in onze relatie. Bedankt voor de inzichten!

Isabel en Geert VC

Ik dacht dat bij traumahealing veel drama en tranen te pas kwamen, niets is minder waar. Er wordt meer gelachen dan je je kan voorstellen.

Jan B.

Traumawerk is zo subtiel, zo krachtig en zo efficiënt dat ik niet versta dat niet meer mensen dit aanleren.

Carl F

Ik had geen idee hoeveel spanning ik in mijn lichaam had, voor mij was die spanning normaal. Nu voel ik het verschil!

Frank VDB

Ik had een totaal ander beeld van trauma. Iedereen heeft kleine trauma’s die blijkbaar wel alle dagen in de weg staan. Er lijkt eentje opgelost, Thanks.

Michel DK