Traumahealing

Body learning

Je kent het wel. Je leest een boek over assertiviteit en je beslist dat je het vanaf nu anders gaat doen. En de volgende situatie merk je dat je weer ja zegt ipv nee en dat je er geen controle over hebt. Weten is niet genoeg! Onze lichaamscellen hebben immers ook een geheugen en het is ons lichaam dat reageert en ja zegt voor ons hoofd er kan in tussenkomen. Ons lichaam leert via body learning, via ervaringen en integratie.

Een voorbeeld: Als kind ben je afhankelijk en reik je uit naar mensen en dingen die je nodig hebt. Als je zo vaak teleurgesteld bent in je uitreiken, kan het zijn dat je lichaam beslist om dit niet meer te doen. Dan kom je als volwassene naar een cursus om nieuwe dingen te leren. Je hoofd wil die kennis wel opnemen, maar je lichaam heeft beslist om niet meer uit te reiken en te ontvangen. Je hoofd leert en weet, maar je lichaam volgt niet en valt toch terug op de oude, gekende patronen.Via body learning kan dit patroon van niet meer uitreiken geswitcht worden in het lichaam via ervaringen. Geen enkel boek of uitleg kan dit bereiken. Dan gaat het de volgende keer vanzelf, je lichaam reikt weer uit en kan weer ontvangen, zonder dat je er moet over denken. En je leert op de cursus die je volgt zowel de kennis als de kunde.

Ons denken is snel. Je kan nu denken aan Amerika. Ons lichaam is veel trager. Als ons lichaam in Amerika wil zijn, dan duurt dit uren vliegen en dan heeft het nog een jetlag. Body learning kost ook tijd en energie. Na een workshop body learning kan je meer slaap nodig hebben en een paar dagen wat moe lopen. Je energie wordt dan gebruikt om de veranderingen in je lichaam te integreren.

Open Mind is heel uniek in de techniek van body learning die na jaren ervaring in groepen en na lang onderzoek ontwikkeld is.

Getuigenissen

Traumahealing is een bijzondere techniek. Je hoofd weet niet wat er gebeurt, je lichaam neemt over op zoek naar rust.

Katrien B.

De theorie van traumawerk helpt mij dagelijks in omgang met mensen. Ik heb eindelijk door wat aan de hand is in bepaalde situaties.

Els VK

Ik versta er niets van, maar het werkt. Meer is niet nodig.

Chantal K.

Ik dacht dat ik therapie-resistent was. Traumawerk gaat onwaarschijnlijk snel tot de essentie en dit op een veilige en eenvoudige manier.

Sofie VL

Ik had geen idee hoe een bedrijf een trauma kon hebben, nu is het mij echt wel duidelijk.

Stefaan DK

Nu is het duidelijk hoe we met de beste bedoelingen elkaar telkens in trauma duwden in onze relatie. Bedankt voor de inzichten!

Isabel en Geert VC

Ik dacht dat bij traumahealing veel drama en tranen te pas kwamen, niets is minder waar. Er wordt meer gelachen dan je je kan voorstellen.

Jan B.

Traumawerk is zo subtiel, zo krachtig en zo efficiënt dat ik niet versta dat niet meer mensen dit aanleren.

Carl F

Ik had geen idee hoeveel spanning ik in mijn lichaam had, voor mij was die spanning normaal. Nu voel ik het verschil!

Frank VDB

Ik had een totaal ander beeld van trauma. Iedereen heeft kleine trauma’s die blijkbaar wel alle dagen in de weg staan. Er lijkt eentje opgelost, Thanks.

Michel DK