Trauma bij Indigo

Indigo’s of jongeren van deze tijd geven specifieke uitdagingen aan onze maatschappij en scholen. Onze opvoeders (ouders, leerkrachten,..) verstaan te weinig hoe deze jongeren/kinderen in elkaar zitten en dit bezorgt hen specifieke indigo trauma’s.

Voorbeelden hiervan:

  • onderprikkeling, gebrek aan uitdagingen
  • zinloosheid van leerstof of werk
  • leercurve die momenteel in de scholen gebruikt wordt, is niet afgestemd op indigo’s
  • labels door tests op school of werk: ADHD, gevoelstype,…
  • zinloze waarden die opgelegd en nageleefd dienen te worden
  • onbegrip
  • ….

Het probleem met trauma of kwetsuren is dat je nog zoveel cursussen mag gevolgd hebben, nog zoveel mag weten, je lichaam is op dat moment baas en je hebt er geen controle meer over. Het verleden wordt actief en neemt in “safe-mode” over. Om deze problemen op te lossen dien je rechtstreeks aan je lichaam een ander reactiepatroon aan te leren. De meeste therapeutische en mentale technieken geven een inzicht of leren je met je gevoel omgaan, maar in geval van kwetsuren werken deze technieken niet.

In Open Mind zorgt de opleiding indigocoaching voor beter begrip van deze generatie en tools om hen zelf te leren hun trauma’s te healen.

Getuigenissen

Traumahealing is een bijzondere techniek. Je hoofd weet niet wat er gebeurt, je lichaam neemt over op zoek naar rust.

Katrien B.

De theorie van traumawerk helpt mij dagelijks in omgang met mensen. Ik heb eindelijk door wat aan de hand is in bepaalde situaties.

Els VK

Ik versta er niets van, maar het werkt. Meer is niet nodig.

Chantal K.

Ik dacht dat ik therapie-resistent was. Traumawerk gaat onwaarschijnlijk snel tot de essentie en dit op een veilige en eenvoudige manier.

Sofie VL

Ik had geen idee hoe een bedrijf een trauma kon hebben, nu is het mij echt wel duidelijk.

Stefaan DK

Nu is het duidelijk hoe we met de beste bedoelingen elkaar telkens in trauma duwden in onze relatie. Bedankt voor de inzichten!

Isabel en Geert VC

Ik dacht dat bij traumahealing veel drama en tranen te pas kwamen, niets is minder waar. Er wordt meer gelachen dan je je kan voorstellen.

Jan B.

Traumawerk is zo subtiel, zo krachtig en zo efficiënt dat ik niet versta dat niet meer mensen dit aanleren.

Carl F

Ik had geen idee hoeveel spanning ik in mijn lichaam had, voor mij was die spanning normaal. Nu voel ik het verschil!

Frank VDB

Ik had een totaal ander beeld van trauma. Iedereen heeft kleine trauma’s die blijkbaar wel alle dagen in de weg staan. Er lijkt eentje opgelost, Thanks.

Michel DK