Recente trauma’s

Recente trauma’s vragen een andere aanpak dan oude trauma’s.

Iemand met een recent trauma heeft allereerst lang en veel nood aan geruststelling, aan “het is ok”, aan “het komt wel goed” aan “je geraakt hier wel door”,… En dit wel 1000 keer! Iemand die net een trauma heeft meegemaakt voelt zich onveilig en heeft moeite met vertrouwen. Hier dient eerst in geïnvesteerd te worden. Dan pas kan met de persoon traumahealing gedaan worden.

Mensen zoeken meestal hulp als het probleem acuut is. Echte verandering gebeurt alleen vanuit rust, en niet in acute stress. Dus nadat de persoon weer “gezakt” is, kan er echt met het trauma gewerkt worden.

Trauma is per defenitie iets dat teveel is voor de persoon, iets dat overweldigend is, dat als levensbedreigend ervaren wordt. Deze gebeurtenis is teveel voor het lichaam en de persoon vlucht als het ware uit het lichaam, vlucht weg van het voelen en gaat naar een veiliger oord, het hoofd, het denken. Hier probeert de persoon het trauma te bevatten, te verklaren, te minimaliseren, … Maar het hoofd is heel slecht in het geven van een veiligheidsgevoel! Dus de traumatherapeut zal investeren om de persoon weer langzaam in voeling, in contact te brengen met het lichaam.

Een recent trauma zit ook nog vers in de herinnering, er moet hier niets wakker gemaakt worden door middel van een opstelling of andere detectiemethodes, in tegenstelling tot een oud trauma.

Getuigenissen

Traumahealing is een bijzondere techniek. Je hoofd weet niet wat er gebeurt, je lichaam neemt over op zoek naar rust.

Katrien B.

De theorie van traumawerk helpt mij dagelijks in omgang met mensen. Ik heb eindelijk door wat aan de hand is in bepaalde situaties.

Els VK

Ik versta er niets van, maar het werkt. Meer is niet nodig.

Chantal K.

Ik dacht dat ik therapie-resistent was. Traumawerk gaat onwaarschijnlijk snel tot de essentie en dit op een veilige en eenvoudige manier.

Sofie VL

Ik had geen idee hoe een bedrijf een trauma kon hebben, nu is het mij echt wel duidelijk.

Stefaan DK

Nu is het duidelijk hoe we met de beste bedoelingen elkaar telkens in trauma duwden in onze relatie. Bedankt voor de inzichten!

Isabel en Geert VC

Ik dacht dat bij traumahealing veel drama en tranen te pas kwamen, niets is minder waar. Er wordt meer gelachen dan je je kan voorstellen.

Jan B.

Traumawerk is zo subtiel, zo krachtig en zo efficiënt dat ik niet versta dat niet meer mensen dit aanleren.

Carl F

Ik had geen idee hoeveel spanning ik in mijn lichaam had, voor mij was die spanning normaal. Nu voel ik het verschil!

Frank VDB

Ik had een totaal ander beeld van trauma. Iedereen heeft kleine trauma’s die blijkbaar wel alle dagen in de weg staan. Er lijkt eentje opgelost, Thanks.

Michel DK