Privé-sessies traumahealing

Trauma hoeft niet altijd een zichtbaar schokkende gebeurtenis geweest te zijn. Iedereen heeft tal van trauma’s van verschillende oorsprong. Vaak weten we zelfs niet eens dat het een trauma is. Je wordt echter wel met de gevolgen. Wanneer is er sprake van trauma? Heel eenvoudig: in situaties waar je je veiligheid kwijt bent, situaties waarin je vastloopt, wegvlucht of begint te vechten. Deze 4 symptomen zijn immers tekenen van onderliggend trauma.

In een trauma healing wordt onderzocht wat het trauma juist is en wordt er stap voor stap opnieuw veiligheid opgebouwd naar het onderliggend feit. Een traumatherapie gebeurt in regel in meerdere sessies. De traumatherapeut werkt langzaam en gericht, zodat hertraumatisatie voorkomen wordt en je in contact blijft met je gevoel.

De traumatherapeut probeert zoveel mogelijk de veiligheid te waarborgen en de signalen van het lichaam te volgen. Deze zijn vaak anders dan wat ons hoofd wil.

Trauma healing sessies zorgen ervoor dat de bevroren energie van het trauma weer in beweging kan komen.

Kijk bij vind iemand in je buurt om een traumatherapeut te vinden.

In Centrum Open Mind gaan we met veel zorg en respect om met trauma.

Je kan hier terecht voor:

  • trauma’s van jezelf
  • trauma’s die je je niet herinnert
  • systemische trauma’s
  • trauma’s van de ziel
  • bedrijfstrauma’s

Meestal kom je niet expliciet naar Open Mind voor een trauma healing sessie, maar toont trauma zich tijdens een traject relatietherapie of omgaan met hooggevoeligheid of tijdens een sessie met je psycholoog, therapeut, kinesitherapeut of coach. De mensen die in Open Mind sessies geven zijn allemaal opgeleid als traumatherapeut en kunnen trauma healing dan ook toevoegen aan een bepaald traject.

Getuigenissen

Traumahealing is een bijzondere techniek. Je hoofd weet niet wat er gebeurt, je lichaam neemt over op zoek naar rust.

Katrien B.

De theorie van traumawerk helpt mij dagelijks in omgang met mensen. Ik heb eindelijk door wat aan de hand is in bepaalde situaties.

Els VK

Ik versta er niets van, maar het werkt. Meer is niet nodig.

Chantal K.

Ik dacht dat ik therapie-resistent was. Traumawerk gaat onwaarschijnlijk snel tot de essentie en dit op een veilige en eenvoudige manier.

Sofie VL

Ik had geen idee hoe een bedrijf een trauma kon hebben, nu is het mij echt wel duidelijk.

Stefaan DK

Nu is het duidelijk hoe we met de beste bedoelingen elkaar telkens in trauma duwden in onze relatie. Bedankt voor de inzichten!

Isabel en Geert VC

Ik dacht dat bij traumahealing veel drama en tranen te pas kwamen, niets is minder waar. Er wordt meer gelachen dan je je kan voorstellen.

Jan B.

Traumawerk is zo subtiel, zo krachtig en zo efficiënt dat ik niet versta dat niet meer mensen dit aanleren.

Carl F

Ik had geen idee hoeveel spanning ik in mijn lichaam had, voor mij was die spanning normaal. Nu voel ik het verschil!

Frank VDB

Ik had een totaal ander beeld van trauma. Iedereen heeft kleine trauma’s die blijkbaar wel alle dagen in de weg staan. Er lijkt eentje opgelost, Thanks.

Michel DK