Onze aanpak is anders

In klassieke traumatherapie wordt de cliënt teruggebracht naar de comfortzone. De traumatherapie is geslaagd als de cliënt weer functioneert in het leven.

Onze aanpak in Trauma sessies Open Mind is anders en ruimer.

  • De cliënt wordt terug in rust gebracht. Het lichaam van de cliënt is weer ontspannen zoals voor deze situatie.
  • De cliënt leert een nieuwe houding of beweging. Als de situatie zich opnieuw voordoet heeft de cliënt dan een andere, beter werkende mogelijkheid om op de situatie te reageren. Deze nieuwe patronen noemen we helende houdingen of helende bewegingen.
  • De cliënt wordt ook begeleid om te leren uit het gebeurde, de zin ervan in te zien. Zo is wat gebeurd is, niet voor niets geweest. Zo kan hij met een grotere levenswijsheid in het leven staan en de energie die jaren heeft vastgezeten, wordt gerecupereerd voor nieuwe acties.

Open Mind werkt ook met een breder scala aan trauma dan vb beschreven bij Peter Levine. Zowel persoonlijke gekende (vb accident met auto) als ongekende (vb trauma als baby zonder dat je er herinnering over hebt) trauma kunnen aan bod komen. Hier werken we ook met systemische trauma’s. Het misbruik van de moeder of de grootmoeder zal traumatisch effect hebben op de meisjes en ook op de jongens van het nageslacht. Collectieve trauma’s zijn trauma’s van grotere systemen. België heeft een collectief oorlogstrauma met Duitsland. Vele Belgen reageren traumatisch op het horen van de Duitse taal (of toch bepaalde zinnen in het Duits). De Joden hebben een collectief trauma overgehouden aan wereldoorlog 2.

Getuigenissen

Traumahealing is een bijzondere techniek. Je hoofd weet niet wat er gebeurt, je lichaam neemt over op zoek naar rust.

Katrien B.

De theorie van traumawerk helpt mij dagelijks in omgang met mensen. Ik heb eindelijk door wat aan de hand is in bepaalde situaties.

Els VK

Ik versta er niets van, maar het werkt. Meer is niet nodig.

Chantal K.

Ik dacht dat ik therapie-resistent was. Traumawerk gaat onwaarschijnlijk snel tot de essentie en dit op een veilige en eenvoudige manier.

Sofie VL

Ik had geen idee hoe een bedrijf een trauma kon hebben, nu is het mij echt wel duidelijk.

Stefaan DK

Nu is het duidelijk hoe we met de beste bedoelingen elkaar telkens in trauma duwden in onze relatie. Bedankt voor de inzichten!

Isabel en Geert VC

Ik dacht dat bij traumahealing veel drama en tranen te pas kwamen, niets is minder waar. Er wordt meer gelachen dan je je kan voorstellen.

Jan B.

Traumawerk is zo subtiel, zo krachtig en zo efficiënt dat ik niet versta dat niet meer mensen dit aanleren.

Carl F

Ik had geen idee hoeveel spanning ik in mijn lichaam had, voor mij was die spanning normaal. Nu voel ik het verschil!

Frank VDB

Ik had een totaal ander beeld van trauma. Iedereen heeft kleine trauma’s die blijkbaar wel alle dagen in de weg staan. Er lijkt eentje opgelost, Thanks.

Michel DK