Omgaan met trauma

Traumawerk in Open Mind biedt de cliënt een manier om om te gaan met trauma. De zwakke schakel die je ganse ketting beInvloedt wordt rustig geheald.

Je leert eerst het belang kennen van veiligheid en je leert nieuwe reactiepatronen om je weer meer veilig te voelen, om voor je eigen veiligheid te zorgen. Via ervaringsgerichte oefeningen krijg jij weer de “controle” over je lichaam. Jij leert voelen hoe dicht iemand bij jou mag komen, of en waar die je mag aanraken. Deze eerste belangrijke stap maakt dat je minder snel nieuwe trauma’s oploopt en weer vat krijgt op jouw leven.

Je leert de trauma reactiepatronen herkennen bij jezelf en bij anderen waardoor je sneller kan reageren. Je leert jezelf te stoppen als je vecht of wegloopt en je brengt jezelf weer in beweging als je vervriest, zodat je relaties met je partner, je gezin, je baas, je collega’s rustiger en aangenamer verlopen. Je herkent de reacties bij anderen en reageert hier anders op wat ook weer je relaties tegoed komt.

Met behulp van een traumatherapeut ga je dieper in op je trauma’s en leer je ze na pendelen te omvatten. Hier komt de energie die jaren vastzat in je lichaam weer vrij. Je hebt die energie weer ter beschikking om vb een andere wending aan je leven te geven, een meer zinvolle wending.

Je leert de les die deze gebeurtenis te bieden had en leert andere, meer succesvolle reactiepatronen: helende bewegingen of houdingen.

Je lichaam leert via copy-paste en éénmaal gestart gaat de traumahealing vanzelf verder.

Je leven verandert echt en blijvend!

Getuigenissen

Traumahealing is een bijzondere techniek. Je hoofd weet niet wat er gebeurt, je lichaam neemt over op zoek naar rust.

Katrien B.

De theorie van traumawerk helpt mij dagelijks in omgang met mensen. Ik heb eindelijk door wat aan de hand is in bepaalde situaties.

Els VK

Ik versta er niets van, maar het werkt. Meer is niet nodig.

Chantal K.

Ik dacht dat ik therapie-resistent was. Traumawerk gaat onwaarschijnlijk snel tot de essentie en dit op een veilige en eenvoudige manier.

Sofie VL

Ik had geen idee hoe een bedrijf een trauma kon hebben, nu is het mij echt wel duidelijk.

Stefaan DK

Nu is het duidelijk hoe we met de beste bedoelingen elkaar telkens in trauma duwden in onze relatie. Bedankt voor de inzichten!

Isabel en Geert VC

Ik dacht dat bij traumahealing veel drama en tranen te pas kwamen, niets is minder waar. Er wordt meer gelachen dan je je kan voorstellen.

Jan B.

Traumawerk is zo subtiel, zo krachtig en zo efficiënt dat ik niet versta dat niet meer mensen dit aanleren.

Carl F

Ik had geen idee hoeveel spanning ik in mijn lichaam had, voor mij was die spanning normaal. Nu voel ik het verschil!

Frank VDB

Ik had een totaal ander beeld van trauma. Iedereen heeft kleine trauma’s die blijkbaar wel alle dagen in de weg staan. Er lijkt eentje opgelost, Thanks.

Michel DK