Is healing mogelijk?

Een trauma lijkt vaak erger dan het is.

Op het moment van het trauma, heeft je lichaam dit als levensbedreigend ervaren. Daardoor ontstaat angst, het lichaam wil hier niet naar terug, wil dit niet nog eens ervaren. Het grappige is, dat deze angst ervoor zorgt dat je lichaam gelijkaardige situaties gaat aantrekken en creëren, in een poging om dit oorspronkelijk trauma te vermijden of te healen.

Echte healing gebeurt wanneer je begeleid wordt door iemand die echt veilig is, echt te vertrouwen is. En dan bedoel ik je lichaam die deze persoon echt vertrouwt, wat je hoofd ervan vindt is voor traumawerk minder belangrijk! Door dit vertrouwen zal je toelaten dat die persoon je terug meeneemt naar de ervaring van het trauma, naar de gevoelens rond dit trauma, en deze waren meestal verdrongen of geparkeerd. Eens jullie samen tot aan het trauma geraken, dan merk je dat het eigenlijk helemaal niet zo erg was, de angst was groter geworden dan het trauma zelf. De angst had de controle. En door die angst dien je terug te gaan om dan te ervaren dat het oorspronkelijke trauma helemaal niet zo erg was.

Dan kan je het trauma omarmen, komt de energie die daar jaren vastzat weer vrij en kan je weer vrij kiezen en bewegen in dat bepaald gebied of levensthema.

Een traumahealing sessie is moeilijk te beschrijven in woorden, maar ik waag toch een poging. Vb een verkrachting geeft trauma, geeft vermijdingsgedrag, geeft misschien zelf aantrekken van repetitie. De traumatherapeut investeert in veiligheid en vertrouwen. De traumatherapeut neemt je terug mee door de angsten tot bij het trauma, wat plots heel wat minder erg blijkt te zijn dan de angst ervoor was. Je neemt de les uit de gebeurtenis vb minder naïef door het leven gaan. De energie komt vrij door ongecontroleerd schokken of trillen van het lichaam. Je leert een nieuw reactiepatroon (helende beweging) dat succesvoller blijkt. Dit nieuw reactiepatroon is vb via woorden en lichaamstaal bewust ja of nee zeggen en uitstralen tov een man en seks met een man.

Getuigenissen

Traumahealing is een bijzondere techniek. Je hoofd weet niet wat er gebeurt, je lichaam neemt over op zoek naar rust.

Katrien B.

De theorie van traumawerk helpt mij dagelijks in omgang met mensen. Ik heb eindelijk door wat aan de hand is in bepaalde situaties.

Els VK

Ik versta er niets van, maar het werkt. Meer is niet nodig.

Chantal K.

Ik dacht dat ik therapie-resistent was. Traumawerk gaat onwaarschijnlijk snel tot de essentie en dit op een veilige en eenvoudige manier.

Sofie VL

Ik had geen idee hoe een bedrijf een trauma kon hebben, nu is het mij echt wel duidelijk.

Stefaan DK

Nu is het duidelijk hoe we met de beste bedoelingen elkaar telkens in trauma duwden in onze relatie. Bedankt voor de inzichten!

Isabel en Geert VC

Ik dacht dat bij traumahealing veel drama en tranen te pas kwamen, niets is minder waar. Er wordt meer gelachen dan je je kan voorstellen.

Jan B.

Traumawerk is zo subtiel, zo krachtig en zo efficiënt dat ik niet versta dat niet meer mensen dit aanleren.

Carl F

Ik had geen idee hoeveel spanning ik in mijn lichaam had, voor mij was die spanning normaal. Nu voel ik het verschil!

Frank VDB

Ik had een totaal ander beeld van trauma. Iedereen heeft kleine trauma’s die blijkbaar wel alle dagen in de weg staan. Er lijkt eentje opgelost, Thanks.

Michel DK