Healing oude trauma’s

Een oud trauma kan vergeten zijn of kan nog in de herinnering zitten van de cliënt.

Er bestaan heel veel detectiemethodes om een trauma te detecteren, vb tijdslijn wandelen en het lichaam toont op welke leeftijd het trauma zit.

Dan dient het trauma weer wakker gemaakt te worden door exposure. De traumatherapeut dient heel zorgvuldig te doseren, zodat de cliënt voldoende voelt hoeveel het geweest is, zonder dat erover gegaan wordt en er gehertraumatiseerd wordt. In onze ervaring van traumawerk met mensen gedurende 15 jaar, merken we dat heel veel traumatherapeuten in het veld hertraumatiseren ipv healen! Het is een dunne lijn tussen healen en hertraumatiseren die uiterst zorgvuldig dient bewandeld te worden!

In Open Mind promoten wij om alleen die trauma’s aan te pakken die echt in de weg zitten om jouw leven te laten stromen. Wij gebruiken de metafoor van een tuin: je hebt een tuin met een mooi grasplein. Als je je ganse grasplein opengraaft zal je er van alles vinden: stenen, glasstukjes, putten,… Graaf alleen daar waar het gras niet wil groeien of waar je over een putje valt. Als je de ganse tijd je gras opengraaft, kan je niet genieten van je tuin. Wij merken dat er een deel mensen zijn die eerder verslaafd zijn aan het gras opengraven om het opengraven zelf en niet omdat het probleem hen stoort.

Getuigenissen

Traumahealing is een bijzondere techniek. Je hoofd weet niet wat er gebeurt, je lichaam neemt over op zoek naar rust.

Katrien B.

De theorie van traumawerk helpt mij dagelijks in omgang met mensen. Ik heb eindelijk door wat aan de hand is in bepaalde situaties.

Els VK

Ik versta er niets van, maar het werkt. Meer is niet nodig.

Chantal K.

Ik dacht dat ik therapie-resistent was. Traumawerk gaat onwaarschijnlijk snel tot de essentie en dit op een veilige en eenvoudige manier.

Sofie VL

Ik had geen idee hoe een bedrijf een trauma kon hebben, nu is het mij echt wel duidelijk.

Stefaan DK

Nu is het duidelijk hoe we met de beste bedoelingen elkaar telkens in trauma duwden in onze relatie. Bedankt voor de inzichten!

Isabel en Geert VC

Ik dacht dat bij traumahealing veel drama en tranen te pas kwamen, niets is minder waar. Er wordt meer gelachen dan je je kan voorstellen.

Jan B.

Traumawerk is zo subtiel, zo krachtig en zo efficiënt dat ik niet versta dat niet meer mensen dit aanleren.

Carl F

Ik had geen idee hoeveel spanning ik in mijn lichaam had, voor mij was die spanning normaal. Nu voel ik het verschil!

Frank VDB

Ik had een totaal ander beeld van trauma. Iedereen heeft kleine trauma’s die blijkbaar wel alle dagen in de weg staan. Er lijkt eentje opgelost, Thanks.

Michel DK